WordPress Hata Ayıklama – WordPress Hata Çözümü – WordPress Sorun Çözümü

Aşağıdaki yazıda, En yaygın WordPress Hata Ayıklama, WordPress Hata Çözümü ve WordPress Sorun Çözümü başlıklarına ve bunların nasıl düzeltileceğine bakacağız. Bu şekilde, bunlardan herhangi biriyle vahşi doğada karşılaşırsanız, durumla başa çıkmak için fazlasıyla hazırlıklı olacaksınız. WordPress Hata Ayıklama, WordPress Hata Çözümü ve WordPress Sorun Çözümü adımlarında yardıma ihtiyaç duyduğunuz konularda bizimle iletişime geçebilirsiniz. İletişim.

WordPress Ayrıştırma veya Sözdizimi Hatası(WordPress Parse or Syntax Error)

WordPress Sorun Çözümü

Bu yaygın WordPress sorunu, çoğunlukla sitenize functions.php aracılığıyla kod parçacıkları eklerken ortaya çıkar. Yeniden yüklediğinizde, siteniz yerine yukarıdaki ekrana benzer bir şey görürsünüz. İyi değil! İletişim.

Çözüm

Endişelenmeyin, bu mesaj yalnızca kodunuzda düzeltilmesi gereken bir hata olduğu anlamına gelir. Tarayıcılar bu tür şeyler için gerçekten titizdir ve eksik bir parantez veya noktalı virgül için bile böyle bir uyum sağlar.

Bunu çözmek için öncelikle canlı sitenize kod parçacıkları yapıştırmamalısınız! Bu tür şeylerin önce bir geliştirme ortamında test edilmesi gerekir, bunun için var. Ancak, yukarıdaki hatayı zaten görüyorsanız, geri dönüp söz diziminizdeki yanlış olanı düzeltmeniz gerekir.

Neyse ki, tarayıcı size tam olarak hangi dosyada sorun olduğunu ve hatta ayrıştırma hatasının hangi satırda meydana geldiğini söyleyeceğinden, bu pek de bir tahmin oyunu değildir. Artık tek yapmanız gereken, FTP aracılığıyla sunucunuza bağlanmak, söz konusu dosyaya göz atmak, düzenlemek için sağ tıklamak ve hata mesajının işaret ettiği satırı bulmak.

Ardından sözdizimini düzeltin (nasıl yapılacağını biliyorsanız) veya söz konusu kodu silin veya devre dışı bırakın.

Bundan sonra, dosyayı kaydedip yeniden yükleyin, ardından sitenize geri dönün, sayfayı yenileyin ve hazır olmalısınız.

Dahili Sunucu Hatası (Internal Server Error)

WordPress web siteleri için başka bir yaygın sorun, bazen adlandırıldığı şekliyle “Dahili Sunucu Hatası(Internal Server Error)” veya “500 Dahili Sunucu Hatası(500 Internal Server Error)” dır.

Temel olarak, bir şeylerin ters gittiği, ancak sunucunuzun sorunu tanımlayamadığı anlamına gelir.

Çözüm

Bir dahili sunucu(Internal Server Error) hatasının birkaç farklı nedeni olabilir ve bu nedenle onu denemek ve çözmek için birkaç yol olabilir.

1. .htaccess’i kontrol edin

.htaccess dosyası, güzel kalıcı bağlantıları etkinleştiren yeniden yazma kuralları gibi sunucu için önemli yönergeler içerir. Yanlışlıkla bozulabilir ve ardından bu hataya neden olabilir.

Nedenin bu olup olmadığını kontrol etmek için sunucunuza FTP aracılığıyla erişin ve dosyayı kök dizininizde bulun.

Varsayılan olarak gizli olduğunu unutmayın, bu nedenle onu görmek için “gizli dosyaları göstermeye zorla” seçeneğini etkinleştirmeniz gerekebilir.

 

WordPress Hata Çözümü

Bulduktan sonra, dosyayı sağ tıklayın ve .htaccess_old gibi bir adla yeniden adlandırın ve sitenizi yeniden yüklemeyi deneyin.

Bu, sorunu çözdüyse, yapmanız gereken tek şey sitenize giriş yapmak ve kalıcı bağlantı yapınızı kaydetmektir (Ayarlar > Kalıcı Bağlantılar altında). Bu, yeni bir .htaccess dosyası oluşturacaktır.

 

2. PHP bellek sınırını artırın

Dahili sunucu hataları, yetersiz bellekten de kaynaklanabilir. Bu durumda, wp-config.php içinde gerçekleşen kullanılabilir belleğin sınırını artırmanız gerekir.

Bunu yapmak için dosyayı açın (tekrar FTP aracılığıyla) ve aşağıdaki satırı ekleyin:

define('WP_MEMORY_LIMIT', '64M').

Bu, bellek sınırını 64 MB’a yükseltir (gerekirse 128 MB veya 256 MB olarak da ayarlayabilirsiniz).

“Hepsi bu kadar, düzenlemeyi bırakın! Mutlu bloglama”.

Sorun yetersiz bellekse, şimdi çözülmesi gerekir.

Bununla birlikte, tüm ana bilgisayarların kendi hafıza limitinizi artırmanıza izin vermediğini unutmayın, bu durumda onlardan sizin için yapmalarını istemeniz gerekir.

 

3. Tüm eklentileri devre dışı bırakın

Bu yaygın WordPress hatası, bir eklenti sorununun veya uyumsuzluğunun sonucu da olabilir.

Bunu çözmek için en iyi fikir, suçluyu bulana kadar tüm eklentileri devre dışı bırakmak ve ardından teker teker yeniden etkinleştirmektir.

Yönetici alanına erişiminiz yoksa (bu olabilir), wp-content içindeki eklenti klasörünü FTP aracılığıyla yeniden adlandırarak tüm eklentileri devre dışı bırakabilirsiniz.

Soruna bir eklenti neden olduysa, bu, arka uca erişmenizi sağlamalıdır.

 

4. WordPress çekirdek dosyalarını yeniden yükleyin

Bir sunucu hatasının başka bir olası nedeni, bozulmuş olan çekirdek dosyalardır.

Bunu, WordPress’in en son sürümünü indirerek ve mevcut kurulumunuzun wp-admin ve wp-includes klasörlerini az önce indirdiklerinizle değiştirerek düzeltebilirsiniz.

Endişelenmeyin, bu, içeriğinizin hiçbirini kaybetmenize neden olmaz ancak sorununuzu çözebilir.

 

5. Sunucunuzla konuşun

Yukarıdakilerden hiçbiri sorunu çözmezse, sunucunun kendisinde bir sorun olabilir. Bu durumda, kendi taraflarında düzeltebilmeleri için sağlayıcınızla konuşma zamanı.

 

Bir Veritabanı Bağlantısı Kurulurken Hata (Error Establishing a Database Connection)

 

WordPress Hata Ayıklama

Yukarıdaki mesajı gördüğünüzde sorun açıktır: WordPress sitenin veritabanına bağlanamıyor.

Bilmiyorsanız, veritabanı, WordPress’in gönderiler, sayfalar ve diğer hayati bilgiler gibi tüm içeriğinizi kaydettiği yerdir.

Sitenizin onsuz var olamayacağı web sitesinin önemli bir parçasıdır. Sonuç olarak, bağlantı kesildiğinde siteniz de öyle.

Çözüm

Çoğu zaman, bu yaygın WordPress hatası, wp-config.php içindeki hatalı kimlik bilgilerinden kaynaklanır. Ancak, başka olası suçlular ve çözümler var.

 

1. wp-config.php dosyasını kontrol edin

Bu dosya, kurulum sırasında girdiğiniz veritabanı için tüm oturum açma bilgilerini (veritabanı adı, kullanıcı adı, şifre ve sunucu) içerir.

WordPress kurulumunuzun kök dizininde bulunabilir.

Sitenizin veri tabanına bağlanmasında bir sorun varsa (özellikle yukarıdaki bilgilerde herhangi bir değişiklik yaptıysanız), kimlik bilgilerinin sıralanıp sıralanmadığını buradan kontrol edin.

 

2. wp-admin’e erişin

Bazen veritabanında işler ters gider ve bu da WordPress’in düzeltme ihtiyacına neden olur.

Bu gibi durumlarda siteniz.com/wp-admin adresine gittiğinizde, veritabanınızın onarılması gerektiğini belirten farklı türde bir hata mesajı göreceksiniz.

Bu durumda, bu özelliği etkinleştirmek için wp-config.php dosyasına aşağıdaki satırı ekleyin:

define('WP_ALLOW_REPAIR', true);

Bundan sonra, işlemi başlatmak için http://www.websiteniz.com/wp-admin/maint/repair.php adresine erişin. İşiniz bittiğinde, wp-config.php’den satırı tekrar kaldırdığınızdan emin olun, aksi takdirde başkaları bu işleve erişebilir.

 

3. Sunucunuzla konuşun

Yine sorun, sağlayıcının tarafında da olabilir.

Yukarıdaki çözümlerden hiçbiri çalışmıyorsa, MySQL sunucusunda bir sorun olabilir veya veritabanınızın maksimum boyutuna ulaşmış olabilirsiniz.

Her iki durumda da barındırma sağlayıcınızın çözümün bir parçası olması gerekir.

 

WordPress Beyaz Sayfa Hatası (WordPress White Screen of Death)

Windows kullanıcıları için mavi ölüm ekranı neyse, WordPress kullanıcıları için beyaz ölüm ekranı da odur. (WSOD).

Bu, sitenizin kaybolduğu ve tarayıcılarınızın üzerinde hiçbir şey olmayan bir ekran gösterdiği anlamına gelir.

WSOD, sitenizin tamamını etkileyebilir, ancak bazen yalnızca bir kısmında da bulunur.

Sitenizin çevrimdışı olmasının getirdiği adrenalin patlamasının yanı sıra, bu sorunun en sinir bozucu yanı, sizi soruna yönlendiren herhangi bir hata mesajının olmamasıdır.

Bu nedenle, bu hatanın nedenini bulmadan önce genellikle birkaç şey denemeniz gerekir.

Çözüm

İşte korkunç beyaz sayfa hatasıyla karşılaştığınızda yapmanız gerekenler:

1. Bellek sınırını artırın

Bu sorunun yaygın bir nedeni bellek sorunlarıdır. Bu nedenle, düzeltmenin ilk adımı, kullanılabilir bellek miktarını artırmaktır.

Bunun nasıl yapılacağı ile ilgili yukarıdaki açıklamaya bakın.

2. Tüm eklentileri devre dışı bırakın

Sorun bir eklentiyse, hangisinin buna neden olduğunu bulmak için hepsini devre dışı bırakmak ve tek tek geri getirmek gerekebilir.

Bunu nasıl yapacağımızı da yukarıda konuştuk.

3. Varsayılan bir tema kullanın

A faulty theme can also be the problem and you can test this by using one of the WordPress default themes (anything with “Twenty” at the beginning of the theme name).

If you don’t have access to the WordPress backend, you can also make this change via FTP.

Go to your theme folder and rename your current theme’s folder. This will make WordPress fall back to a default theme (which, of course, needs to be present in the same folder).

4. Hata ayıklama modunu etkinleştirin

Yukarıdakilerin hiçbiri yardımcı olmazsa, wp-config.php içindeki aşağıdaki kod satırı aracılığıyla WordPress’i hata ayıklama moduna geçirebilirsiniz:

define('WP_DEBUG', yanlış);

Yanlıştan doğruya değiştirin ve hata ayıklamaya başlamak için sunucunuzdaki dosyayı güncelleyin. Bu, sayfada tam sorunu daraltmanıza yardımcı olacak uyarılar, hatalar ve bildirimler verecektir.

 

İçeriğin Altındaki WordPress Kenar Çubuğu (WordPress Sidebar Below Content)

Bu yaygın WordPress hatası, web sitenizin kenar çubuğunun artık ait olduğu ana içeriğin yanında olmadığı, bunun yerine altına taşındığı durumu açıklar.

Bunu görmek oldukça rahatsız edici olabilir ve sitenizin ve temanızın bütünlüğünü sorgulamanıza neden olabilir.

Ancak, düzeniniz bozulduğunda bu, temanızın cehenneme döndüğü anlamına gelmez. Genellikle hızlı bir düzeltme ile düzeltilebilir.

Çözüm

Bu sorunun en yaygın nedenlerinden biri, çok fazla açık veya kapalı div etiketinizin olmasıdır.

Neden bahsettiğimi bilmiyorsanız, şöyle görünürler: <div></div>. Bu kod parçaları, web sayfanızdaki HTML öğelerini açar veya kapatır.

Bir öğe çok fazla veya çok az olduğunda, yanlış yerde kapatılan veya açılan öğeler düzeninizi tamamen bozabilir.

Özellikle sorun yalnızca bir gönderide veya sayfada görünüyorsa, muhtemelen suçlu budur ve onu bulmak için bir HTML doğrulayıcı kullanabilirsiniz.

Ancak hata, özellikle yakın zamanda değişiklik yaptıysanız, temanızın style.css dosyasında da olabilir.

Ana içerik ve kenar çubuğunda yan yana sığmayan boyutlar veya çok fazla kenar boşluğu veya dolgu varsa, kenar çubuğu otomatik olarak ekranın altına kayar.

Başka bir olasılık da, artık sola veya sağa doğru kalmamaları için ikisinden birinin float özelliğini kaldırmış olmanızdır. Firebug, bunun gibi şeyleri tespit etmenize yardımcı olabilir.

 

Bağlantı Zaman Aşımına Uğradı (Connection Timed Out)

Sitenizin yüklenmesi uzun sürüyorsa ve sonunda sitenin kullanılamadığına dair bir hata alıyorsanız bu, bağlantınızın zaman aşımına uğradığı anlamına gelir.

Bu, siteniz sunucunun kaldırabileceğinden fazlasını yapmaya çalıştığında olur ve özellikle sınırlı kaynaklara sahip paylaşımlı barındırma ortamlarında yaygındır.

Çözüm

Bunu çözmek için yapabileceğiniz birkaç şey var:

1. Tüm eklentileri devre dışı bırakın — Eklenti sorunları da zaman aşımlarına neden olabilir. Bunları nasıl düzelteceğinizi öğrenmek için yukarıdaki açıklamaya bakın.
2.Varsayılan bir temaya geçin — Zaman aşımına uğrayan bağlantılar da bazen tema sorunlarından kaynaklanır. Bu durumda, varsayılan WordPress temalarından birini kullanmak için sayfanın ilerisindeki talimatları izleyin.
3.PHP bellek sınırınızı artırın — Bunun nasıl yapılacağından zaten bahsetmiştik ve bu, bu yaygın WordPress sorunu için başka bir olası çözümdür.
Yukarıdakilerden hiçbiri işe yaramazsa, barındırma sağlayıcınızla iletişime geçme zamanı gelmiştir.

WordPress Resimleri Yüklenmiyor (WordPress Images Not Uploading)

WordPress’te resim yükleme ile ilgili sorunlar farklı şekillerde ortaya çıkabilir:

  1. Sitenizdeki resimler artık görüntülenmiyor
  2. Medya dosyalarını sitenize yükleyemezsiniz
  3. Yükleme tamamlandığında, görüntü bozuk olarak görüntülenir
  4. Medya kitaplığının tamamı düzgün görüntülenmiyor

İkisi de çok eğlenceli bir durum değil ama genellikle düzeltme çok karmaşık değil.

Çözüm

Görüntü yükleme sorunları, neredeyse her zaman, WordPress’in bunlara düzgün şekilde erişmesini engelleyen hatalı dosya ve klasör izinlerinden kaynaklanır.

İzin seviyelerindeki değişiklikler, sağlayıcının sitesindeki bir hata, hatalı bir eklenti veya sitenizin saldırıya uğraması nedeniyle olabilir.

Çoğu zaman zararsız ama can sıkıcıdır. Yine de kurnaz FTP istemcimizle dosya izinlerini anında değiştirebiliriz.

Filezilla’yı çalıştırın ve wp-content içindeki yüklemeler klasörünü bulun. Sağ tıklayın ve Dosya izinlerini seçin.

İlk olarak, yükleme dizininin kendisini ve içindeki tüm klasörleri 744 izin düzeyine ayarlayacağız.

Bunun için alttaki alana bu numarayı girin. Ardından, aşağıda “Alt dizinlere tekrarla” ve “Yalnızca dizinlere uygula” seçeneğini seçin.

WordPress Sorun Çözme

Tamam’a basın ve FTP istemcisi dizinlerinize doğru dosya izinlerini uygulayacaktır.

Bundan sonra aynı işlemi dosyalar için yapmamız gerekiyor. Ancak, bu sefer izin seviyesi 644’ü seçeceğiz, alt dizinlere tekrar girmeyi kontrol edeceğiz ve “yalnızca dosyalara uygula” seçeneğini etkinleştireceğiz.

Tamam düğmesine basın ve işlem bitene kadar bekleyin. Artık resim yükleme sorunlarınız geçmişte kaldı.

Not: Sorun devam ederse, dizin izinlerini 744 yerine 755 olarak ayarlamayı deneyin.

 

WordPress Yönetici Alanında Kilitlendi (Locked Out of the WordPress Admin Area)

 

Bu hepimizin başına gelir: WordPress web sitenizin şifresini veya giriş adını unuttunuz.

Anlıyorum, zaten hepimizin hatırlayacak çok yolu var ve şifre kurtarma sayesinde bu genellikle önemli değil.

Ancak, herhangi bir nedenle kurtarma e-postası çalışmadığında kritik hale gelir.

Sonra ne? Web sitesini sıfırdan mı başlatıyorsunuz? İçeri girmek için bilgisayar korsanlarına para mı ödüyorsunuz? Neyse ki, bundan çok daha az karmaşık.

Çözüm

Artık WordPress arka ucuna giremiyorsanız, şifrenizi PhpMyAdmin aracılığıyla veritabanı içinde sıfırlayabilirsiniz.

Bunu yapmak için, sitenize ait veritabanına erişin ve wp_users tablosunu bulun (kurulum sırasında değiştirdiyseniz, wp_’den farklı bir öneke sahip olabileceğini unutmayın).

user_login sütununda kullanıcı adınızı bulun ve sol taraftaki düzenle seçeneğine tıklayın (bir kalem simgesi de olabilir).

 

Bir sonraki ekranda, içinde birçok garip karakter bulunan user_pass adlı bir alan göreceksiniz.

Orada ne varsa silin ve yeni şifrenizi yazın. Ardından, işlev sütunundaki açılır menüyü kullanın ve MD5 olarak ayarlayın.

Böylece en alta kaydettiğinizde yeni şifreniz şifrelenmiş olacaktır.

Artık sitenize geri dönebilmelisiniz.

 

WordPress Bakım Modu Takıldı (WordPress Maintenance Mode Stuck)

Bir güncelleme çalıştırırken, sitenize erişmeye çalışan herhangi bir ziyaretçiye, yakında geri döneceğini bildirmek için bir ekran gösterilecektir.

Bunların hepsi iyi ve uygun, ancak bazen güncelleme sırasında bir sorun olduğunda ve güncelleme iptal edildiğinde veya zaman aşımına uğradığında, bakım modu ortadan kalkmaz.

Daha da kötüsü, takılıp kaldığında yönetici alanına da giremezsiniz, peki bunu nasıl düzelteceksiniz?!

Çözüm

Neyse ki, bu yaygın WordPress sorununun çözümü uzak değil.

Tek yapmanız gereken FTP üzerinden kök dizininize erişmek ve .maintenance adlı dosyayı silmek.

Bu, özellikle kullanıcılarınıza bir uyarı görüntülemek için güncelleme sırasında oluşturulan geçici bir dosyadır.

Bir kez gittiğinde, bakım modu da olmalıdır.

Bununla birlikte, dosyanın genellikle gizli olduğunu unutmayın, bu nedenle FTP istemcinizin içinde gizli dosyaları göstermeye zorlamanız gerekebilir.

Ancak daha büyük bir sorun, güncelleme komut dosyanız zaman aşımına uğradıysa, güncellemeyi düzgün bir şekilde tamamlamamış ve sitenizi devre dışı bırakmış olabilir.

Bu durumda, WordPress’i manuel olarak güncellemeniz gerekebilir.

 

404 Hataları ve Eksik Görüntüler (404 Errors and Missing Images)

Bu WordPress hatası şu şekilde ortaya çıkıyor: Mevcut tek bir gönderiyi ziyaret ediyorsunuz ancak bunun yerine bir 404 hata sayfası görüyorsunuz. Ancak, sitenin geri kalanı iyi durumda.

Tuhaf, değil mi? Yine de, olur ve genellikle çözülmesi hızlıdır.

Çözüm

On kişiden dokuzunda, bu sorun hatalı yeniden yazma kurallarından kaynaklanır ve kalıcı bağlantı yapınızı Ayarlar > Kalıcı Bağlantılar altında yeniden kaydettiğinizde ortadan kalkar.

Bu, .htaccess dosyasını temizler ve genellikle sorunun ortadan kalkması için yeterli olur. Yine de olmazsa, manuel işlem yapmanız gerekebilir.

Bildiğiniz gibi, .htaccess’i kök dizininizde bulabilirsiniz. Açın ve aşağıdaki kod satırlarını ekleyin:

# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>
# END WordPress

Bu işe yaramalı.

Kaynak: https://torquemag.io/2016/06/common-wordpress-errors-problems/

 

WordPress Hata Ayıklama, WordPress Hata Çözümü ve WordPress Sorun Çözümü adımlarında yardıma ihtiyaç duyduğunuz konularda bizimle iletişime geçebilirsiniz. İletişim.

Email : info@jacobotech.com